OBVESTILO ZA MEDIJE v word.doc
OBVESTILO ZA MEDIJE


Otvoritev razstave, ki je del mednarodnega intermedijskega projekta Animal Tour, bo v četrtek, 12. maja 2005, ob 20.uri v Okroglem stolpu škofjeloškega gradu.

Tiskovna konferenca, ki bo zatvorila razstavo v Škofji Loki in pospremila njen odhod v Split, bo v torek, 17. maja 2005, ob 12. uri v Okroglem stolpu škofjeloškega gradu.

Vabimo vas na otvoritev intermedijske razstave in tiskovne konference, ki predstavljata začetno točko mednarodnega umetniškega projekta Animal Tour, v katerem sodelujeta umetnika Damijan Kracina in Vladimir Leben ter kustos celotnega projekta Tevž Logar. Projekt Animal Tour je rezultat uspešnega medkulturnega sodelovanja Zavoda O, zavoda škofjeloške mladine, in ateljeja CLOBB s splitsko galerijo Ghetto in njenim umetniškim vodjo Željkom Jermanom.

Projekt Animal Tour je naziv projekta, ki vključuje dve intermedijski razstavi (v Okroglem stolpu škofjeloškega gradu in v splitski galeriji Ghetto), transport del med enim in drugim razstaviščem, izdajo tematske publikacije in objavo celotne dokumentacije projekta na posebni spletni strani.
Intermedijski razstavi sta preplet umetniških del dveh umetnikov, ki se navdušujeta in črpata svoje ustvarjalno početje iz prirodoslovnih ved, biologije, genetike in skozi celostno postavitev prikazujeta različne primere flore in favne sedanjosti, preteklosti in prihodnosti. Umetnika nas poskušata nenasilno in humorno ozaveščati o ogroženosti tega sveta. Avtorja bosta predstavila novo serijo svetlobnih objektov, risb, skulptur, multiplov in videodel in tako nadgradila projekt Galapagos, ki je bil izveden v galeriji Alcatraz oktobra 2004.
Transport umetniških del iz Škofje Loke do Splita je del koncepta projekta Animal Tour, ki se navezuje na Darwinovo evolucijsko teorijo in njegovo potovanje na Galapaške otoke.
Tematska dvojezična publikacija bo vsebovala relevantne tematske tekste Janija Pirnata, tekst umetniškega vodje galerije Ghetto Željka Jermana in tekst kustosa projekta Tevža Logarja.
Spletna stran www.animaltour.org je sklop, ki bo posamezne dele projekta Animal Tour povezala in omogočila dostopnost projekta širši publiki. Na spletni strani bodo objavljeni teksti, vizualni material, biografije sodelujočih, dokumentacija projekta in druge informacije o projektu.
Projekt Animal Tour je torej celosten projekt, katerega posamezni sklopi lahko delujejo samostojno, optimalni učinek pa je seveda dosežen le ob pogledu na celoto. Vsekakor je potrebno izpostaviti medkulturno sodelovanje, ki bogati posameznike, udeležene v projektu, sodelujoče institucije in ne nazadnje mesta, v katerih projekt Animal Tour poteka in s tem krepi podobo mesta na zemljevidu kulture in umetnosti.

Dodatne informacije:
Tevž Logar
GSM: 041 367 425
E-mail: tevz.logar@kss-loka.si


Biografije sodelujočih s poglobljeno razlago koncepta projekta, tematske tekste, slikovno gradivo in druge informacije o projektu Animal Tour so dosegljivi na spletni strani http://www.animaltour.org

Razstavni projekt:
Zavod O, zavod škofjeloške mladine
Mestni trg 20
Tel: +386 (0)4 515 54 10
Fax: +386 (0)4 515 54 10
Email: zavodo@kss-loka.si

V sodelovanju z Loškim muzejem in galerijo Ghetto v Splitu.

Projekt so podprli:
Ministrstvo za kuturo RS
Mladinski servis Zamorc
Klub škofjeloških študentov

Sponzorji:
Tiskarna Fara d.o.o.
SG Guzelj d.o.o.
Cebort d.o.o.
Sign Factory d.o.o.

 


Animaltour, 12x12cm, 300dpi, 1.6MB


benner 468x60pix, povezava> http://www.animaltour.org