OBALNE GALERIJE PIRAN / Galerija Loža Koper
Galapagos za najmlajše / likovne delavnice
delavnice vodita: Suzana Bertok in Staša Skočir


V sklopu razstave pripravljamo v Obalnih galerijah Piran poseben program za predšolske in šolske otroke.
V razstavišču koprske Lože bosta umetnika Damijan Kracina in Vladimir Leben ustvarila otočje Galapagos, pokrajino prihodnosti, kjer živijo nenavadne vrste živali in domišljija nima meja. Vznemirljiva dežela z delujočim vulkanom, pašniki in kanjoni, kjer noji do kolen stojijo v snegu, ptiči stopicajo krokodilu po zobeh in iz puščavskega peska rastejo monstruozna genetska bitja, se lahko afne gunca, se pije močeradovec, ljubkuje psa lizača, jaha orjaško želvo in počne še marsikaj zanimivega. Celotno živalsko veselico pa nadzoruje otoški nadzornik Mr. KinGuru.

Vznemirljivo izkušnjo doživljanja tega osupljivega sveta, pokrajino prihodnosti, kjer živijo nenavadne vrste živali in domišljija nima meja, bo mladim obiskovalcem skozi igro in zabavo približala likovna pedagoginja Suzana Bertok.
Na likovnih delavnicah, ki bodo potekale v dopoldanskem času v prostorih koprske Lože, bodo sodelovale naslednje ustanove: OŠ V. Šmuc Izola, OŠ D. Bordon Koper, OŠ J.P.Vojka Koper, OŠ P.P.Vergerio Koper in vrtci iz Škofij in Izole.

 

" GALAPAGOS"  Galerija Loža, Obalene galerije Koper (19 Maj 2006)
Curator: Jadranka Ljubičič, Majda Božeglav Japelj >>>